• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна та Німеччина готуються до підписання безпекової угоди: Що це означає для Києва

    Опубликовано: 2024-02-06 09:00:08

    Під час візиту представників Німеччини до Києва вибухли чутки про те, що незабаром між Берліном і Києвом може бути підписано безпекову угоду. За словами віцепрем’єр-міністрки України Ольги Стефанішиної, переговори щодо двосторонньої угоди про гарантії безпеки рухаються вперед і можуть завершитися підписанням вже цього місяця.

    Українська делегація вже розробила проект угоди з німецькою стороною, хоча остаточний текст ще не готовий. Згідно інформації, угода може бути підписана на міжнародній Мюнхенській конференції з безпеки, яка відбудеться 16 лютого в Берліні.

    Останні події підкреслюють зрослу роль Німеччини як союзника України. Дії канцлера Олафа Шольца на переговорах з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, а також підтримка на саміті ЄС, де він переконав Орбана залишити зал перед вирішальним голосуванням, справили враження на Київ.

    Угода про гарантії безпеки має стати частиною широкого спектру двосторонніх угод у сфері безпеки, що мають підтримати Україну в опозиції до російської агресії, доки країна ще не стане членом НАТО.

    Нагадаємо, що країни G7 вже схвалили спільну декларацію підтримки України під час саміту НАТО. Оголошено початок переговорів щодо двосторонніх зобов'язань у сфері безпеки. Україна сподівається підписати подібні угоди з іншими 30 країнами, взявши за еталон угоду з Великою Британією, яка встановлює стандарт співпраці. Угоди будуть підписуватися з країнами G7 та іншими, які підтримали "Спільну декларацію про підтримку України".

    Дні тому президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск також обговорили можливість приєднання Польщі до гарантій безпеки України, сформульованих країнами "Великої сімки".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.