• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвиток дронової галузі в Україні: За підсумками 2023 року та плани на 2024

    Опубликовано: 2024-02-02 18:00:24

    Цього року українська дронова індустрія переживає новий етап розвитку, оскільки Міністерство оборони України планує укласти контракти на сотні тисяч безпілотників, надаючи новий імпульс промисловості. За інформацією пресслужби Міністерства оборони, у країні вже діє понад 200 компаній, які зосереджують свою увагу на різних аспектах безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

    Згідно з даними за 2023 рік, українське виробництво БПЛА значно зростає, і це вражає розмаїттям та кількістю випущених моделей. 67 моделей українських БПЛА отримали кодифікацію, а 58 з них уже отримали державні контракти.

    Важливо підкреслити, що більшість компаній у цій галузі також надають послуги та продукти, пов'язані з дронами, що дозволяє розглядати дронову індустрію як важливий сектор економіки.

    За словами міністра оборони України Рустема Умєрова, плани на 2024 рік передбачають в десятки разів збільшити кількість дронів, які будуть використовуватися на фронті. "Агенція оборонних закупівель" вже активно укладає довгострокові контракти, визначаючи стратегічні напрямки розвитку галузі.

    Загальний обсяг контрактів на безпілотники для цього року залишається конфіденційним, проте, враховуючи високий попит та потужний розвиток галузі, можна передбачити значний економічний внесок цього сектора в економіку країни.

    Україна стає важливим гравцем на міжнародному ринку безпілотників, привертаючи увагу світових партнерів. Висока якість українських БПЛА та їхня ефективність роблять їх популярними серед покупців, в тому числі й у військовому сегменті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.