• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прихована загроза: фталати в упаковках продуктів і підвищений тиск у дітей

    Опубликовано: 2024-01-01 07:24:13

    Упаковки продуктів, що містять фталати, можуть бути причиною підвищеного тиску в дітей, згідно з дослідженням учених зі США. Під час дослідження стану здоров'я 3 тис. дітей вони виміряли рівень фталатів у сечі та пов'язали його з кров'яним тиском.

    Встановлено, що фталати можуть негативно впливати на функцію серцевих клітин і спричиняти окислювальний стрес, що, своєю чергою, впливає на стан артерій уже в дитячому віці.

    Раніше вже було помічено, що фталати, присутні в пластиковій продукції, можуть спричиняти різні захворювання. Ці хімічні речовини здатні провокувати метаболічні та гормональні порушення, особливо на ранніх етапах розвитку.

    Дослідники підкреслюють важливість політичних ініціатив, спрямованих на обмеження впливу руйнівних екологічних хімічних речовин, у рамках програми з профілактики серцево-судинних захворювань. Ці висновки підкреслюють необхідність більш суворого контролю використання фталатів у пакувальній промисловості з метою захисту здоров'я дітей.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.