• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Болгарія прийняла рішення продовжити програму державної підтримки для українців

    Опубликовано: 2024-01-01 16:00:08

    Болгарія, відповідаючи на виклик гуманітарної кризи, пов'язаної з російським вторгненням в Україну, прийняла рішення продовжити програму державної підтримки для українців, які отримали тимчасовий захист. Оновлення термінів програми оголосив уряд країни, і це рішення дозволяє продовжити допомогу до кінця квітня 2024 року, як повідомляє The Sofia Globe.

    Оригінально дія програми мала завершитися 31 грудня 2023 року, але, усвідомлюючи продовжуючуся потребу в захисті та підтримці біженців, уряд Болгарії вирішив продовжити строки програми ще на чотири місяці.

    Згідно з офіційним урядовим порталом, протягом повномасштабної війни до Болгарії прибуло 2 133 450 українців, з яких на даний момент 52 125 осіб залишаються в країні. Реєстрацію на отримання тимчасового захисту здійснили 171 571 українець, а згідно з програмою розміщено 6 919 осіб.

    Рішення продовжити допомогу свідчить про готовність Болгарії продовжувати активну роль у вирішенні гуманітарної ситуації та надавати притулок та підтримку тим, хто втік від воєнних небезпек. Програма є важливим етапом у гармонізації міжнародних зусиль щодо надання допомоги тим, хто найбільше потребує захисту та підтримки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.