• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна уклала угоду з KfW, яка передбачає виділення 24 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури

    Опубликовано: 2024-01-01 10:00:46

    Україна уклала угоду з німецькою кредитною установою для відбудови (KfW), яка передбачає виділення 24 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури. Міністр фінансів Сергій Марченко підписав угоду 29 грудня, наголошуючи, що це допоможе відновити енергетичний сектор, пошкоджений збройною агресією Росії.

    За словами Марченка, співпраця з міжнародними партнерами, зокрема KfW, вже призвела до отримання Україною близько 133 млн євро на відновлення підстанцій від лютого 2022 року. Це є додатковим кроком в підтримці функціонування державних інституцій та реалізації соціальних проектів.

    Під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Німеччини Мартіном Єгером обговорювалися не лише фінансові аспекти угоди, але і успіхи України у співпраці з міжнародними партнерами, включаючи другий перегляд програми МВФ та шлях європейської інтеграції.

    Представник Німеччини підкреслив стійку підтримку та висловив підтримку подальшого розвитку співпраці у наступному році.

    Важливо відзначити, що німецька підтримка для українського енергетичного сектору не є винятком, оскільки раніше Федеральний уряд Німеччини вже виділяв кошти через KfW для підтримки стійкості української енергетичної системи.

    Зазначимо, що німецька участь у фонді підтримки енергетики за минулий рік зростає, досягаючи 218 мільйонів євро, і німецька сторона залишається найбільшим донором, зібравши близько 400 мільйонів євро з лютого 2022 року.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.