• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Пентагоні підтверджено, що програма модернізації ВПС Тайваню винищувачами F-16 триває

    Опубликовано: 2023-12-22 18:00:11

    У Пентагоні підтверджено, що програма модернізації та посилення ВПС Тайваню винищувачами F-16 триває, незважаючи на труднощі, спричинені розширенням зобов'язань з військової допомоги для України та Ізраїлю, повідомляє Bloomberg.

    Група американських законодавців написала листа до Пентагону, виражаючи занепокоєння можливими затримками у постачанні винищувачів Тайваню через конкуруючі зобов'язання США перед Україною та Ізраїлем.

    Згідно з листом, затримки в модернізації тайванських F-16 наближаються до трьох років через брак компонентів. Крім того, постачання 66 нових літаків від Lockheed Martin відкладено на понад 15 місяців через проблеми з програмним забезпеченням.

    Представники Конгресу наголошують, що США не можуть дозволити собі обіцяти багато і не виконувати свої зобов'язання перед найближчими друзями.

    Заступник секретаря у справах ВПС у Пентагоні, Ендрю Хантер, відповів, що 136 тайванських F-16 вже пройшли модернізацію, а решта будуть готові "найближчим часом". Щодо 66 нових літаків, планується постачання до кінця 2026 року.

    У листопаді повідомлялося, що створено спецструктуру при Мінобороні для інтеграції багатоцільових винищувачів F-16 у систему оборони України.

    Міністр оборони Рустем Умєров також повідомив, що Україна планує отримати винищувачі F-16 у короткостроковій та довгостроковій перспективі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.