• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нідерланди анонсували виділення €102 млн на підтримку України

    Опубликовано: 2023-12-22 09:00:06

    Нідерланди анонсували виділення перших €102 млн на підтримку України у рамках запланованого пакету допомоги на 2024 рік. Цей перший транш складає частину понад €2 млрд, які голландський уряд виділив для України на наступний рік.

    Про це стало відомо з повідомлення на офіційному сайті уряду Нідерландів.

    Пакет допомоги в розмірі €102 млн розрахований на перші чотири місяці 2024 року, спрямований на допомогу Україні в переживанні зими та підготовці до весни.

    Зазначено, що €15 млн цього траншу будуть використані для гуманітарної допомоги через Управління ООН з координації гуманітарних справ. Ще €15 млн піде на розмінування сільськогосподарських угідь та деокупованих територій України.

    €62 млн буде спрямовано на підтримку уряду України у забезпеченні основних послуг, відновленні критично важливої інфраструктури та реформах через програму відновлення України та Молдови Світового банку.

    Решта, €10 млн, з коштів Нідерландів буде використана для фінансування обладнання для української електромережі.

    На наступний рік Нідерланди планують виділити для України €2 млрд на військову підтримку, €295 млн для внеску до Європейського фонду миру, €89 млн на правосуддя і €3 млн – на невійськову кіберпідтримку.

    Голландський уряд нагадав, що 15 грудня 2023 року відбулася зустріч представників Міністерства внутрішніх справ України, ДСНС України, та Міністра торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів Джеффрі ван Левена та Постійного представника ПРООН в Україні Яко Сільє.

    Під час зустрічі обговорювалися питання підвищення допомоги в розмінуванні України. Міністр Джеффрі ван Левен наголосив, що дії по розмінуванню є критично важливим кроком для створення безпечного та процвітаючого середовища для бізнесу та сільського господарства, що є основою економічного зростання.

    Нідерланди залишаються важливим партнером України в протистоянні російській агресії, витративши в 2023 році понад €2,5 млрд на військову та гуманітарну допомогу, ремонт інфраструктури та фінансування слідчих для розслідування воєнних злочинів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.