• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єврокомісія виділить 65 млн євро для допомоги у розміщенні українських біженців в ЄС

    Опубликовано: 2023-12-20 09:00:34

    Європейська комісія прийняла рішення про виділення понад 65 млн євро для надання підтримки Болгарії, Чехії, Польщі та Румунії у розміщенні тимчасових біженців, які втечі від російської агресії проти України.

    За інформацією, що надійшла з Єврокомісії, ці кошти будуть взяті з Фонду притулку, міграції та інтеграції (AMIF). Країни отримають можливість використовувати додаткове фінансування для допомоги тимчасовим захистом отримати житло в приватних будівлях. Крім того, їм буде забезпечено фінансову підтримку протягом перехідного періоду, мовну та професійну підготовку, а також доступ до соціальних та медичних послуг.

    Рішення про виділення допомоги прийнято в контексті заклику до фінансування проєктів, спрямованих на полегшення тягаря для держав-членів ЄС у прийманні біженців та наданні їм допомоги. Основна мета - забезпечити особам, які користуються тимчасовим захистом, необхідну підтримку, послуги та допомогу.

    На сьогодні в ЄС перебуває понад 4,1 мільйона осіб, які користуються тимчасовим захистом, що був введений у період вторгнення Росії до України та продовжений до березня 2025 року. Комісія продовжує приймати заходи для підтримки біженців та держав-членів, які їх приймають.

    Раніше було оголошено, що Євросоюз надасть 110 млн євро гуманітарної допомоги для українців. З цієї суми 100 млн євро будуть спрямовані на мешканців України, а 10 млн євро - на підтримку українських біженців та громад, які приймають їх у Молдові.

    Загалом, з початку війни Євросоюз надав близько 81 млрд євро для підтримки України, включаючи фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.