• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз не схвалив 50 мільярдів євро для України через Угорщину

    Опубликовано: 2023-12-18 12:00:24

    Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан використав своє право вето і перешкодив виділенню Україні пакету допомоги в розмірі 50 мільярдів євро, призводячи до затримки у рішенні Євросоюзу.

    Особисто повідомивши про своє рішення в соціальній мережі X, Орбан вказав, що він також встановив вето на перегляд МФФ та додаткові гроші для України.

    Хоча 26 країн Євросоюзу висловили підтримку, Угорщина залишається незгодною. На це реагує прем’єр-міністр Нідерландів, Марк Рютте, який висловив впевненість в досягненні згоди у наступному році.

    Раніше Орбан загрожував зірвати саміт лідерів ЄС, де планувалося обговорення фінансової допомоги для України. Для уникнення блокування Угорщиною коштів, Європейська комісія вирішила виділити 10 мільярдів євро з "заморожених" раніше коштів Євросоюзу.

    Навіть після того, як виконавчий комітет Євросоюзу затвердив виділення 900 мільйонів євро Угорщині зі заморожених коштів Фонду відновлення ЄС, щоб подолати вето Будапешта, Орбан залишається непохідним.

    Журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк зазначив, що хоча Україна здобула символічну перемогу у питанні розширення Євросоюзу, втратила у фінансуванні. Він підкреслив, що лідери ЄС повернуться наприкінці січня з надією домовитися про 50 мільярдів євро, сподіваючись на участь Угорщини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.