• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фреш: турбота про вітаміни без загрози для зубів

    Опубликовано: 2023-12-15 07:24:50

    У сучасному світі фруктові соки стали невід'ємною частиною турботи про здоров'я. Однак нещодавні дослідження з Американського інституту здоров'я порожнини рота при університеті Рочестера привернули увагу до можливих негативних наслідків вживання фрешів і соків.

    Дослідники виявили, що фруктові напої чинять агресивніший вплив на зуби, ніж відбілювальні зубні пасти з шестивідсотковим розчином перекису водню. Органічні кислоти, що містяться в соках, можуть викликати ерозію емалі, зміну кольору і підвищення чутливості зубів.

    У США раніше спостерігався захоплений тренд споживання соків, однак після публікації результатів наукових досліджень, багато хто звернув увагу на потенційну шкоду для зубів. Вчені з університету Рочестера попереджають, що апельсиновий сік, улюблений багатьма, може знизити міцність зубної емалі на 84%.

    Особливо важливо звернути увагу на газовані напої, які, крім органічних кислот, містять вугільну кислоту, що вважається особливо агресивною для емалі. Консерванти, лимонна кислота і надлишок цукру роблять їх справжньою загрозою для зубів.

    Проте не варто відмовлятися від вітамінних напоїв. Щоб мінімізувати можливу шкоду, полоскання рота лужним розчином може бути ефективним способом. Пів чайної ложки соди в склянці води допоможуть пом'якшити вплив кислот і зберегти здоров'я зубів. Якщо ваше споживання соку помірне, не хвилюйтеся - турбота про вітаміни залишиться безпечною для вашої посмішки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.