• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС обговорює гарантії безпеки для України перед самітом лідерів: що можна очікувати

    Опубликовано: 2023-12-12 15:00:58

    Міністри закордонних справ країн Європейського Союзу готуються обговорити питання гарантій безпеки для України та внести конкретні варіанти на розгляд саміту лідерів блоку. Про це повідомив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, наголосивши на важливості надання більшої підтримки Києву у зв'язку з продовжуючимся агресивним вторгненням Росії та зростаючими втратами для агресора.

    "Сьогодні [11 грудня, – ред.] ми обговоримо гарантії безпеки для України, і міністри повинні дати мені орієнтири, щоб винести варіанти на саміт лідерів. Важливо, щоб військова підтримка України тривала на європейському рівні, а не лише на двосторонньому", – підкреслив Боррель.

    За інформацією від Bloomberg, Європейський Союз готує план довгострокових зобов'язань у сфері безпеки перед Україною, включаючи військову підтримку. Цей проєкт визначає конкретні заходи, такі як надання військової техніки, підготовка Збройних сил України, розвиток оборонної промисловості, боротьба з кіберагресією та дезінформацією, розмінування, підтримка енергетичного переходу та інші.

    На підході саміт лідерів ЄС, запланований на 14-15 грудня, де також обговорюватиметься початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу та надання фінансової допомоги на суму 50 млрд євро протягом чотирьох років.

    Варто зауважити, що не всі країни ЄС висловлюють позитивне ставлення до надання фінансової допомоги. Проти виділення коштів виступив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, а словацький колега Роберт Фіцо висловив застереження стосовно можливої корупції в українському уряді. За останніми повідомленнями, Угорщина ще не відмовилася від свого блокування всіх питань, пов'язаних з Україною, на зустрічі послів ЄС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.