• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН закликає виділити додаткові кошти на гуманітарну допомогу для України

    Опубликовано: 2023-12-12 09:00:44

    Організація об'єднаних націй (ООН) звернулася до своїх партнерів і закликала виділити 46 мільярдів доларів на 2024 рік для гуманітарної допомоги мільйонам людей, які постраждали від гуманітарних криз у всьому світі. Це включає окуповані палестинські території, Судан і, зокрема, Україну, яка переживає складні часи та підготовлюється до відновлення війни.

    У Глобальному огляді гуманітарної ситуації на 2024 рік, представленому Управлінням ООН з координації гуманітарних питань (OCHA), зазначається, що майже 300 мільйонів людей будуть потребувати гуманітарної допомоги через конфлікти, кліматичні кризи та економічні проблеми.

    Глава ООН з питань допомоги Мартін Гріффітс підкреслив, що Україна знаходиться серед найважчих ситуацій, оскільки країна стикається з війною та великими викликами. Він закликав надати особливу увагу Україні, яка буде потребувати значних ресурсів.

    Гуманітарна система зіткнулася з серйозною фінансовою кризою, оскільки минулого року було профінансовано лише третину від необхідних 57 мільярдів доларів, щоб надати допомогу. Гріффітс охарактеризував це як найгіршу нестачу фінансування за останні роки.

    У листопаді ООН звернулася до партнерів із проханням про виділення 435 мільйонів доларів для України на зимовий період. Крім того, агентство США з міжнародного розвитку (USAID) додатково направить 25 мільйонів доларів на допомогу українцям, які постраждали від війни, для підготовки до зими.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.