• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кавун: чарівні властивості та користь для здоров'я

    Опубликовано: 2023-11-27 07:24:46

    Кавун, цей соковитий і освіжаючий плід, не тільки є ідеальним компаньйоном для спекотного літнього дня, а й має цілий букет корисних властивостей для вашого здоров'я. Як повідомляє woman.delfi.ua, кавуновий сік чинить ефективний вплив у разі серцевої недостатності та гіпертонії, роблячи його невід'ємною частиною турботи про ваш організм.

    Основною складовою кавуна є вода, яка становить цілих 87% плода. Решта 13% - це справжня скарбниця корисних елементів, таких як цукор, вітаміни та мікроелементи. Серед вітамінів виділяються вітамін С, група B (особливо B1 і B2), вітамін PP і фолієва кислота. Крім того, кавун багатий на калій і магній, що робить його цінним джерелом мікроелементів.

    Медики рекомендують вживання кавуна людям із захворюваннями нирок і печінки, а також тим, хто стикається із серцевою недостатністю і гіпертонією. Однак важливо пам'ятати про міру, і вживати цей чарівний плід у розумних кількостях. Кавун справляється з дисбактеріозом і сприятливо впливає на процес утворення червоних кров'яних тілець.

    Лікарі рекомендують помірне споживання кавуна, що не перевищує 2 кілограмів на день на одну людину. Особливо уважним слід бути тим, хто страждає на жовчнокам'яну хворобу, пієлонефрит, гострий гепатит або гломерулонефрит. У цьому випадку рекомендується вживати не більше 200-300 грамів кавуна на день, щоб уникнути негативних наслідків.

    Як підкреслювали раніше "Коментарі", кавуновий сік також може слугувати чудовим засобом для зняття болю в м'язах після фізичних навантажень, роблячи цей фрукт ще ціннішим для турботи про ваш організм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.