• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Креветки і турбота про здоров'я серця

    Опубликовано: 2023-11-26 07:24:47

    Пігмент астаксантин, виявлений у головах креветок, є справжнім скарбом природи. За даними зарубіжних досліджень, цей пігмент має антиоксидантні властивості, що перевершують вміст антиоксидантів у рослинних продуктах у 10 разів. Крім того, його ефективність у 500 разів перевищує дію вітаміну Е. Це відкриття дає змогу вважати креветки не тільки смачним частуванням, а й потужним засобом для захисту здоров'я.

    Дослідження австралійських учених підтверджують, що астаксантин, який збагачує голови креветок, чинить благотворний вплив на серцево-судинну систему. Його використання може знизити ризик розвитку артеріальної гіпертензії та інсульту. Крім того, цей пігмент чинить захисну дію на клітини організму, запобігаючи передчасному старінню.

    Слід зазначити, що астаксантин досить легко руйнується під впливом зовнішніх факторів. Тому, щоб отримати всі корисні властивості, рекомендується вживати тільки свіжих креветок, які не зазнали повторного заморожування.

    Нові дані підкреслюють важливість включення креветок у раціон для тих, хто прагне підтримувати здоров'я серця. Їх не тільки можна вважати делікатесом, а й цінним джерелом антиоксидантів, що сприяють зміцненню організму та запобіганню серцево-судинним захворюванням.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.