• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корисні та шкідливі сторони національної кухні

    Опубликовано: 2023-11-09 07:24:19

    Різноманітність національних страв завжди привертає увагу, але за надмірним захопленням можуть ховатися і деякі недоліки. У статті ми розглянемо всі плюси і мінуси популярних страв народної кухні, щоб допомогти вам зробити більш поінформований вибір для свого раціону. З експертними думками дієтологів і фітотерапевтів, дізнаємося, які продукти приносять користь, а які можуть завдати шкоди здоров'ю.

    Сало:

    ПЛЮСИ: Сало багате на вітаміни A, D, E і рідкісний вітамін F, який зміцнює судини і запобігає атеросклерозу. Селен у салі допомагає запобігти раку і поліпшити потенцію. Арахідонова кислота в салі необхідна для здоров'я серця та інших органів. Сало містить лецитин, який допомагає нейтралізувати холестерин і запобігати атеросклерозу.

    МІНУСИ: Сало калорійне, тому вживати його потрібно з поміркованістю (30-50 г на день). Високий вміст холестерину може бути несприятливим для деяких людей.

    Вареники:

    ПЛЮСИ: Вареники можна приготувати без дріжджів, а при додаванні ягід, наприклад вишні, вони стають легким і корисним десертом. Вареники з м'ясом насичують і дарують довге відчуття ситості.

    МІНУСИ: Поєднання білків і вуглеводів у варениках може бути важким для травлення. Для більш вдалого поєднання можна додати зелень та овочі до цієї страви. Тісто з білого борошна також може бути небажаним.

    Картопляні зрази:

    ПЛЮСИ: Картопляні зрази - ситна страва, їх поєднання з капустою корисне. Картопля краща за біле борошно в поєднанні з білками.

    МІНУСИ: Множинна термічна обробка в приготуванні може створювати канцерогени, особливо, якщо використовується соняшникова олія.

    Котлета по-київськи:

    ПЛЮСИ: Котлети по-київськи є хорошим джерелом білка, особливо якщо використовувати нежирне пташине м'ясо.

    МІНУСИ: Котлети з фабричних бройлерів можуть не бути настільки корисними. Обсмажування може створювати канцерогени.

    Узвар:

    ПЛЮСИ: Узвар - багатий полівітамінний напій, що містить багато мікроелементів і корисний для серця і судин. Він допомагає вивести токсини, солі важких металів і сприяє зниженню ваги.

    МІНУСИ: Основний недолік може бути алергія на певні компоненти. Цукор може зіпсувати узвар, тому краще використовувати мед.

    Сметана:

    ПЛЮСИ: Натуральна сметана містить кальцій і білки, корисні для кісток і кишечника.

    МІНУСИ: Сметану краще вживати з поміркованістю, оскільки вона калорійна. Не завжди сметана на прилавках є натуральною.

    Борщ:

    ПЛЮСИ: Борщ збалансована страва, багата на клітковину і вітаміни.

    МІНУСИ: Складне поєднання білків може бути важко перетравлюваним. Борщ краще вживати без додавання інших білкових продуктів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.