• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вибори в умовах війни: Зеленський розглядає можливість провести президентські вибори навесні

    Опубликовано: 2023-11-06 09:00:20

    Український Президент Володимир Зеленський розглядає можливість проведення президентських виборів в Україні навесні наступного року. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Вирішення щодо проведення виборів в умовах війни породжує різні обгрунтування та питання безпеки.

    Кулеба зауважив, що Президент України розглядає різні аргументи "за" та "проти" проведення виборів навесні. Відкриті обговорення щодо можливості проведення виборів президента стали актуальними в останній час.

    Згідно з розкладом, президентські вибори в Україні мають відбутися весною 2024 року. Проте передбачається, що спочатку восени 2023 року проведуть вибори до Верховної Ради України.

    Розглядаючи можливість проведення виборів президента в умовах війни, необхідно враховувати складні обставини, які виникають через збройний конфлікт. Спікер парламенту Руслан Стефанчук зауважив раніше, що Конституція України не забороняє проведення виборів під час війни, але закон "Про правовий режим воєнного стану" містить заборони на проведення виборів у певних умовах.

    Водночас важливо знайти баланс між забезпеченням демократії та забезпеченням безпеки та стабільності в державі. Умови, в яких знаходиться Україна, включаючи наявність тимчасово окупованих територій та масштабні переселенців, створюють певні виклики для проведення виборів.

    Президент Зеленський висловив підтримку проведенню виборів президента в 2024 році, але визнав, що це може бути надто складним завданням. Він закликав Сполучені Штати та Європейський Союз фінансувати виборчий процес та надіслати своїх спостерігачів на фронт.

    Наприкінці, Президент Зеленський наголосив, що проведення виборів в умовах війни можливе, якщо знайдуться відповіді на всі важливі виклики, зокрема щодо доступу громадян до голосування та забезпечення максимальної безпеки під час голосування.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.