• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Доля людства залежить від взаєморозуміння Китаю та США, заявив Сі Цзіньпін

    Опубликовано: 2023-10-26 13:00:33

    Сі Цзіньпін, голова Китайської Народної Республіки, висловив переконання, що подальша доля людства залежить від здатності Китаю та Сполучених Штатів досягти взаєморозуміння.

    Згідно з повідомленням агентства Reuters, Сі Цзіньпін зазначив у середу, що Китай готовий до співпраці зі США, оскільки обидві сторони вирішують свої розбіжності та працюють спільно над відповіддю на глобальні виклики. Цю інформацію передають китайські державні ЗМІ.

    Сі Цзіньпін вважає, що здатність досягти "правильного" взаєморозуміння між Сполученими Штатами та Китаєм стане вирішальною для майбутнього всього світу. Його заява була опублікована у листі, який був представлений на щорічній вечірці Національного комітету з відносин між США та Китаєм у Нью-Йорку.

    Сі Цзіньпін підкреслив, що мирний світовий розвиток залежить від спільної здатності Китаю та США, двох світових держав, досягти взаєморозуміння.

    Його заклик до покращення стосунків та побудови стабільних двосторонніх зв'язків між країнами заснований на принципах "взаємної поваги, мирного співіснування та взаємовигідної співпраці." Ці слова були сказані перед очікуваною зустріччю міністра закордонних справ Китаю Ван І та американських представників у Вашингтоні наприкінці цього тижня.

    Важливим етапом в цьому контексті є призначена на листопад зустріч президентів Джо Байдена та Сі Цзіньпіна на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Сан-Франциско.

    Для США головним завданням є уникнути конфлікту та забезпечити нормальну конкуренцію між двома найбільшими економіками світу, зокрема в питаннях торгівлі, стосунків із Тайванем та ситуації навколо Південно-Китайського моря. Створення стійких та конструктивних відносин між США та Китаєм має вирішальне значення для забезпечення стабільності та спокою в світі, в якому ці дві великі держави відіграють ключову роль.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.