• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН документує нові воєнні злочини Росії в Україні

    Опубликовано: 2023-10-23 17:00:29

    Незалежна міжнародна комісія, яка займається розслідуванням порушень під час війни в Україні, представила нові докази вчинення російською окупаційною владою невибіркових нападів та воєнних злочинів. В доповіді, яку було представлено на Генеральній Асамблеї ООН, розглядаються такі факти, як катування, зґвалтування, інше сексуальне насильство та депортація українських дітей до Росії.

    Зокрема, доповідь зазначає події, пов'язані з обстрілами житлових будинків та публічних місць Російськими збройними силами. Один із прикладів - обстріл багатоповерхового житлового будинку в Умані Черкаської області 28 квітня, де загинули 24 цивільних особи, переважно жінки та діти.

    Доповідь також описує масовані обстріли Херсону, що сталися 3 травня, де загинули 21 людина і десятки були поранені. Дані факти підтверджують систематичність нападів і воєнних злочинів з боку російської влади.

    За розслідуваннями, російська влада систематично використовує тортури в утриманні людей. Нові докази також підтверджують цей факт та свідчать про насильство, катування та образи у місцях, підконтрольних російській владі.

    Свідчення жертв та свідків свідчать про жорстокий ставлення до людської гідності з боку російської влади. В деяких випадках катування були настільки жорстокими, що призводили до смерті жертв.

    Крім того, доповідь розглядає випадки зґвалтувань та іншого сексуального насильства, які часто супроводжувалися фізичним насильством. Згідно з матеріалами розслідування, ці злочини відбувались як на підконтрольних російській владі територіях, так і в областях, які перебувають під українським контролем.

    Окремий акцент в доповіді робиться на депортації українських дітей до Росії без супроводу дорослих. За даними комісії, 31 дитина була депортована з України до Росії у травні 2022 року. Цей акт кваліфікується як незаконна депортація та вважається воєнним злочином.

    Доповідь також розглядає випадки порушень прав людини со сторони української влади, зокрема стосовно осіб, які звинувачуються у співпраці з російською окупаційною владою.

    Нові докази в доповіді свідчать про серйозні порушення прав людини та злочини проти людяності, і підкреслюють важливість дотримання міжнародного права та приведення винних осіб до відповідальності за вчинені злочини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.