• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перша допомога при рвоті у дитини: поради для батьків

    Опубликовано: 2023-10-19 22:55:55

    Рвота у дитини може стати причиною серйозної тривожності для батьків. Якщо ваша дитина стикається із цим неприємним явищем, важливо знати, як надати першу допомогу та які дії слід вжити. Отже розглянемо причини рвоти у дітей, покажемо, як правильно надавати першу допомогу препаратом Регідрон https://regidron.com.ua/, та дамо корисні поради для батьків.

    Причини рвоти у дітей

    1. Рвота є захисною реакцією організму, спрямованою на виведення шкідливих або небажаних речовин із шлунка. У дітей рвота може бути спровокована різними причинами, включаючи:

    2. Інфекції шлунка та кишечника. Віруси або бактерії можуть викликати запалення шлунково-кишкового тракту, що призводить до рвоти.

    3. Переїдання. Діти часто переїдають або їдять занадто швидко, що може спричинити рвоту.

    4. Алергічні реакції. На деякі продукти або алергени дитина може мати алергічну реакцію, включаючи рвоту.

    5. Захворювання, такі як грип чи гострі респіраторні інфекції. Супутніми симптомами цих захворювань може бути рвота.

    6. Захворювання нирок чи сечовивідних шляхів. Деякі захворювання можуть впливати на водно-сольовий баланс організму і викликати рвоту.

    8. Надмірне вживання цукру або жирних продуктів. Їжа, багата цукром та жирами, може бути важкою для травлення та викликати рвоту.

    9. Нервовий стрес. Психологічний стрес може впливати на травлення та спричиняти рвоту.

    Перша допомога при рвоті у дитини

    Коли ви стикаєтесь із рвотою у своєї дитини, важливо дотримуватися певних правил першої допомоги:

    •  Розташуйте дитину в комфортному положенні, де їй буде зручно відразу після рвоти. Допоможіть їй відпочити.

    • Після рвоти важливо вжити заходи для запобігання дегідрації. Пропонуйте дитині маленькі кількості води або розчинів для орального внесення. Наприклад, можна дати препарат Регідрон. Порошок з 1 пакетику треба розчинити в 1 л кип’яченої води. Готовий розчин охолоджують до кімнатної температури. Можна ще раз перемішати безпосередньо перед тим, як дати його випити дитині. Бажано дати препарат не пізніше ніж через 10 хвилин після блювання.

    • Не намагайтеся годувати дитину негайно. Почекайте приблизно дві години перед подачею їжі.

    • Слід уважно спостерігати за станом дитини. Якщо рвота продовжується протягом тривалого часу або вона втрачає багато рідини, слід негайно звернутися до лікаря.

    • Уникайте самолікування та приймання ліків без рекомендацій лікаря. Деякі ліки можуть погіршити стан дитини.

    Коли звертатися до лікаря

    Є ситуації, коли рвота у дитини може свідчити про серйозне захворювання та вимагати негайної медичної допомоги:

    • Рвота триває більше 24 годин.
    • Дитина втрачає свідомість або стає відсутньою.
    • У рвоті виявляються кров'яні включення або домішки темного кольору.
    • Виникають інші тривожні симптоми, такі як висока температура тіла, сильна слабкість, біль у животі, розлади свідомості тощо.
    • Якщо ви помітили подібні симптоми, негайно звертайтеся до лікаря чи швидкої допомоги.

    Поради для батьків

    Для запобігання рвоті важливо дотримуватися деяких правил. Надайте перевагу збалансованій дитячій харчовій поведінці. Уникайте надмірного споживання цукру, жирів та шкідливих продуктів. Навчіть дитину мити руки перед їжею та після відвідування громадських місць. Це допоможе запобігти зараженню інфекціями. Дитячий стрес може бути фактором, що викликає рвоту. Постарайтеся створити для дитини сприятливу психологічну атмосферу. Підтримуйте дитину та надавайте їй розуміння у випадках рвоти.

    Рвота у дитини може бути неприємною, але в більшості випадків вона є нормальною реакцією організму на певні фактори. Дотримуючись правил першої допомоги та звертаючи увагу на симптоми, ви зможете допомогти своїй дитині подолати цю неприємність. Не соромтеся звертатися до лікаря, якщо ви маєте серйозні обгрунтовані побоювання щодо стану своєї дитини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.