• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Секрети здорового волосся: факти та помилки

    Опубликовано: 2023-10-08 07:24:08

    Красиве і доглянуте волосся - це мрія багатьох, і воно дійсно може стати вашою візитною карткою, якщо ви приділяєте йому правильну увагу. Однак на шляху до здорового волосся є безліч міфів і помилок. Давайте розберемося, які поради щодо догляду за волоссям варто брати до уваги, а які можна віднести до міфів.

    Міф 1: Волосся слід мити не частіше ніж один раз на тиждень.

    Факт: Волосся, так само як і шкіра, потребує щоденного очищення. Забруднення з навколишнього середовища, пил і бруд можуть накопичуватися на волоссі щодня. Рекомендується мити волосся принаймні через день, щоб зберегти його свіжість і чистоту.

    Міф 2: Часте миття робить волосся сухим і пошкодженим.

    Факт: Ефект залежить від використовуваного шампуню. Вибирайте засоби, призначені для вашого типу волосся. Сучасні шампуні містять інгредієнти, спеціально розроблені для підтримки здоров'я волосся. До того ж, існують шампуні зі збагаченою формулою, наприклад, із цинком, які можуть допомогти відновити волосся.

    Міф 3: Під час миття голови необхідно сильно масажувати шкіру і терти волосся.

    Факт: Агресивний масаж шкіри голови може подразнювати коріння волосся і сприяти збільшенню вироблення шкірного жиру, роблячи волосся жирним швидше. Шампунь слід втирати м'якими, круговими рухами, уникаючи сильного тертя.

    Міф 4: Волосся необхідно розчісувати від коренів до кінчиків.

    Факт: Розчісування волосся від коренів до кінчиків може призвести до його пошкодження та втрати. Краще починайте розчісувати волосся з кінчиків, поступово піднімаючись до коріння, щоб уникнути утворення вузликів і ламання волосся.

    Міф 5: Бальзами та кондиціонери живлять волосся.

    Факт: Основна функція бальзамів і кондиціонерів - полегшити розчісування волосся. Живильні маски та засоби для відновлення волосся призначені для догляду за його структурою. Їх слід застосовувати після шампуню, а не замість нього.

    Міф 6: Фен можна використовувати під час кожного миття волосся.

    Факт: Гаряче повітря з фена може пошкоджувати волосся. Краще залиште волосся висохнути природним шляхом, і за необхідності використовуйте фен на мінімальній температурі, щоб уникнути перегріву і пошкодження.

    Турбота про здоров'я вашого волосся - це важливий аспект вашої щоденної рутини. Уникайте міфів і хибних думок, дотримуйтеся здорового глузду, і ваше волосся віддячить вам красою і здоров'ям.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.