• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз залишається надійним союзником України: позиція країн ЄС

    Опубликовано: 2023-10-03 09:00:40

    Міністр закордонних справ Литви Габріеліус Лансбергіс підкреслив, що Європейський Союз продовжує висловлювати підтримку України, незважаючи на різні внутрішні та зовнішні фактори. Представники ЄС з усіх 27 держав-членів зібралися в Києві для підтвердження їхньої тісної співпраці та підтримки України. Глава МЗС Франції Катрін Колонна виступила зі словами попередження для Росії, яка не повинна розраховувати на "втому" Євросоюзу щодо підтримки України.

    Ця публічна заява є важливим сигналом, що Європейський Союз залишається рішучим у підтримці України та засуджує будь-які спроби її дестабілізації. Міністр закордонних справ Литви відзначив, що деякі повідомлення з інших джерел можуть створювати сумніви у спрямованості ЄС, але зустріч у Києві є чітким підтвердженням їхньої єдності з Україною.

    Міністри закордонних справ Франції, Ірландії та Румунії також висловили свою тверду підтримку України. Румунія підкреслила свою готовність підтримати Україну у сфері експорту зернових, а також відзначила негативний вплив можливого вторгнення на глобальну продовольчу безпеку.

    Європейський Союз залишається стриманим та приділяє важливу увагу довгостроковій підтримці України. Позиція Міністра закордонних справ Ірландії Майкла Мартина підкреслює важливість забезпечення стійкої підтримки та співпраці з Україною на шляху до перемоги.

    У суботу законодавці США не включили прохання про допомогу Україні на 6 мільярдів доларів у проміжний законопроект. Однак це не означає зміну позиції США щодо підтримки України. Ця ситуація вимагає додаткових обговорень та координації.

    У цей час вибори в Словаччині виграли популісти, але їхній підхід до України та НАТО ще підлягає оцінці. Важливо слідкувати за подальшим розвитком цієї ситуації та змінами у позиції країн Євросоюзу щодо України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.