• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Країни ЄС об'єднали зусилля для поставок боєприпасів Україні

    Опубликовано: 2023-10-02 12:00:11

    Сім країн Європейського Союзу використали особливу процедуру спільних закупівель, що була встановлена ЄС, для негайної поставки артилерійських снарядів українським військам з метою поповнення вичерпаних запасів в Україні.

    Про це повідомляє Reuters.

    Країни ЄС замовили артилерійські снаряди калібру 155 мм, які є критично важливими боєприпасами у конфлікті між українськими військами та російськими загарбниками.

    "Сім держав-членів вже розмістили замовлення на боєприпаси калібру 155 мм за прискореною процедурою EDA", - повідомило агентство, залишаючи ім'я країн усередині конфіденційним.

    Відомо, що до групи країн, що здійснили ці закупівлі, входять Литва та Люксембург, і остання виділила 2 мільйони євро на закупівлю.

    Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг підтвердив у Києві, що альянс має основні рамкові контракти на загальну суму 2,4 мільярда євро (2,5 мільярда доларів) на основні боєприпаси, включаючи тверді замовлення на 1 мільярд євро.

    У рамках плану надання Україні мільйона артилерійських снарядів протягом року, Євросоюз вже передав Києву 223,8 тисячі снарядів і 2 300 ракет різних типів. Загальна вартість наданих боєприпасів становить 1,1 мільярда євро.

    Рада Європейського Союзу та Європарламент раніше погодили план зі збільшення виробництва боєприпасів для України, що передбачає виробництво до мільйона снарядів на рік, для задоволення потреб Києва у снарядах і ракетах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.