• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Солодкий перець: смачне рішення для схуднення та здоров'я

    Опубликовано: 2023-09-30 07:24:12

    Дослідження показують, що додавання солодкого перцю до раціону може мати значний позитивний вплив на здоров'я і навіть допомогти в схудненні. Цей овоч багатий на капсантин (вітамін А), який сприяє збільшенню рівня "хорошого" холестерину і нормалізації рівня тригліцеридів і "поганого" холестерину в крові, що сприятливо позначається на серцево-судинному здоров'ї.

    Крім того, дослідження британських учених підтверджують, що низький рівень вітаміну С, каротеноїдів і ретинолу в крові може збільшити ризик розвитку катаракти. Солодкий перець є багатим джерелом цих важливих речовин.

    Однак цікавий факт полягає в тому, що солодкий перець також може сприяти зниженню ваги. Опублікована в журналі "Agricultural and Food Chemistry" стаття описує експерименти, під час яких тварини, які отримували добавки з солодким перцем протягом шести тижнів, набирали менше ваги, а рівень холестерину в їхньому організмі нормалізувався. Вчені вважають, що солодкий перець активує гени, які сприяють виробництву глікогену, що допомагає більш ефективно перетворювати глюкозу на енергію.

    Згідно з американськими дослідженнями, додавання солодкого перцю до жирної їжі може деякою мірою компенсувати її вплив на здоров'я. Учасники дослідження, які вживали жирну їжу з додаванням солодкого перцю, показали збільшення рівня антиоксидантної активності на 13% і поліпшення чутливості до інсуліну через 30 хвилин після прийому їжі.

    Солодкий перець, крім свого смачного впливу на страви, надає нам додаткові переваги для здоров'я, роблячи його цінним компонентом збалансованого раціону і помічником у досягненні бажаної форми.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.