• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як запобігти пневмонії: поради

    Опубликовано: 2023-09-22 07:24:47

    Пневмонія, запалення легенів, є серйозним ускладненням ГРВІ та може виникнути в дітей, незважаючи на свою рідкість. Ця стаття розповість про те, як запобігти пневмонії, які фактори її спричиняють і на які симптоми слід звернути увагу, зважаючи на всю серйозність ситуації.

    Пневмонію можуть викликати різні збудники, включно з вірусами, бактеріями та грибками. Одним із найпоширеніших бактеріальних збудників є стрептококи, які зазвичай не становлять небезпеки для здорової людини. Однак за ослабленого імунітету вони можуть спричинити серйозні ускладнення, включно з пневмонією.

    Іншим збудником, який становить небезпеку, є гемофільна паличка. Ця інфекція поширюється повітряно-крапельним шляхом і може передаватися через іграшки та білизну. Гемофільна паличка часто вражає дітей до 4 років.

    Третє місце за кількістю випадків захворювання відводиться пневмококу, який також здатний викликати інші серйозні захворювання, такі як отит і менінгіт. Ці інфекції можуть передаватися повітряно-крапельним шляхом і через кров, особливо при внутрішньоутробній пневмонії.

    У дітей перших місяців життя пневмонію, як правило, спричиняють гемофільна паличка, стафілококи та іноді пневмококи. Вірусами, які найчастіше призводять до пневмонії, є респіраторні віруси, аденовіруси та грип. Ризики виникнення пневмонії збільшуються в недоношених дітей і тих, хто пережив гіпоксію, асфіксію і часто страждає на блювоту.

    У дітей старшого віку, у шкільному віці, роль відіграють хронічні інфекції в органах дихання, бронхіти і навіть пасивне куріння. Пневмонію також можуть викликати переохолодження і стрес.

    Пневмонія розвивається, коли збудники потрапляють із верхніх дихальних шляхів у бронхи. Вони використовують слиз як середовище для розмноження, що може призвести до запалення легеневої тканини. Інфекція може поширитися в бронхіоли, бронхи і навіть в альвеоли, спричиняючи різні форми пневмонії.

    Крім бактерій і вірусів, токсини, що викидаються в організм під час будь-якого запального процесу, можуть сприяти розвитку пневмонії, якщо легені не справляються з їхнім очищенням. Тому важливо підтримувати імунну систему і запобігати запальним процесам.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.