• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогнози щодо зростання економіки єврозони стали менш оптимістичними

    Опубликовано: 2023-09-13 15:00:32

    Європейська комісія оголосила, що її прогнози щодо зростання економіки єврозони на цей та наступний рік стали менш оптимістичними, ніж очікувалося раніше. Ця новина надзвичайно важлива, оскільки єврозона є однією з ключових господарських зон у світі.

    Згідно із середніми прогнозами, що стосуються ВВП і інфляції в п'яти найбільших економіках єврозони, Європейська комісія передбачає, що ВВП єврозони зросте на 0,8% у 2023 році та на 1,3% у 2024 році. Зріст в 2023 році менший, ніж очікувалось раніше (1,1%), і у 2024 році також нижчий від попередніх прогнозів (1,6%).

    "Слабкість внутрішнього попиту, зокрема споживання, показує, що високі ціни на більшість товарів і послуг завдають більшого збитку, ніж очікувалось у весняних прогнозах", - відзначили в Єврокомісії.

    Це здійснюється навіть при тому, що ціни на енергетичні ресурси знижуються, а ринок праці виявляється надзвичайно потужним, з низьким рівнем безробіття та ростом заробітної плати.

    За прогнозами Єврокомісії, споживча інфляція в єврозоні складе 5,6% у 2023 році та 2,9% у 2024 році, що значно вище цілей Європейського центрального банку, які становлять 2,0%.

    Німеччина, яка є найбільшою економікою в Європі, передбачає скорочення свого ВВП на 0,4% цього року, порівняно з очікуваним ростом на 0,2% в травні. Навіть наступного року очікуваний зріст в Німеччині скорочено до 1,1% з попередніх 1,4%.

    Цей прогноз є підказкою про складнощі, з якими стикається єврозона в умовах економічних турбулентностей.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.