• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ВР розгляне законопроєкт про збільшення видатків на оборону на 300 мільярдів

    Опубликовано: 2023-09-13 09:00:33

    Верховна Рада України планує розглянути законопроєкт, запропонований урядом, щодо збільшення видатків на оборонні потреби на майже 303 мільярди гривень до кінця вересня. Про це повідомила голова комітету з питань бюджету ВРУ Роксолана Підласа.

    Згідно з урядовим законопроєктом на 2023 рік передбачається збільшення видатків наступним чином:

    Збройні сили України (ЗСУ) отримають додатково 195,7 мільярда гривень.

    Національна гвардія України поповниться на 39,7 мільярда гривень.

    Державна прикордонна служба отримає додаткові 20,4 мільярда гривень.

    Видатки на закупівлю та модернізацію військової техніки для ЗСУ зростуть на 13,2 мільярда гривень.

    Підласа висловила впевненість, що збільшення видатків буде підтримано парламентом, оскільки уряд та Верховна Рада завжди оперативно реагують на потреби Збройних Сил.

    Зазначено, що для покриття більшої частини цих видатків доведеться залучити позики, приблизно 299 мільярдів гривень, з яких близько 208 мільярдів гривень буде залучено на внутрішньому ринку. Частину коштів також надійде від перевиконання неподаткових доходів.

    Крім того, законопроєктом передбачається збільшити видатки на підтримку ветеранів інвалідів війни до кінця 2023 року на 16,5 мільярда гривень та виділити 1,2 мільярда гривень Міністерству закордонних справ.

    Також надійде грант від Євросоюзу у розмірі майже 6 мільярдів гривень, які будуть спрямовані на "швидке відновлення" – відбудову пошкоджених та зруйнованих об'єктів на території України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.