• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США надають Україні додаткову допомогу на понад 1 мільярд доларів: деталі пакета

    Опубликовано: 2023-09-08 09:00:24

    Сполучені Штати Америки оголосили про надання додаткової фінансової допомоги Україні у сумі понад 1,08 мільярда доларів. Про це було оголошено під час візиту Державного секретаря США Ентоні Блінкена до Києва 6 вересня. Під час візиту він провів зустрічі з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

    Зазначено, що з цієї суми 175 мільйонів доларів будуть спрямовані на новий 46-й пакет військової допомоги, який включає в себе різні компоненти системи протиракетної оборони, артилерійські снаряди та інше. Ще 100 мільйонів доларів піде на підтримку довгострокових військових потреб України, а 90,5 мільйонів доларів буде використано для гуманітарної допомоги у розмінуванні територій.

    Окрема сума в розмірі 300 мільйонів доларів призначена для підтримки правоохоронних органів України у відновленні та підтримці правопорядку на звільнених територіях, які надалі зазнають обстрілів з боку Росії.

    Додатково 206 мільйонів доларів виділяться на гуманітарну допомогу для українців як в межах країни, так і для тих, хто переселився до сусідніх країн. Ця допомога включатиме в себе продукти харчування, питну воду та житло.

    США також передадуть 5,4 мільйона доларів у формі конфіскованих активів олігархів для підтримки реінтеграції та реабілітації ветеранів.

    Крім цього, 203 мільйони доларів будуть витрачені на підтримку прозорості та підзвітності українських установ, а також на підтримку реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією, забезпечення верховенства закону та правосуддя, а також на нарощування потенціалу у сфері розслідування та судового переслідування військових злочинів, скоєних Росією. Гроші також підуть на цифрову трансформацію в різних сферах державного управління та на підвищення прозорості у сфері закупівель та фінансів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.