• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший мільярд виплачено: Українцям компенсували пошкоджене житло за програмою «єВідновлення»

    Опубликовано: 2023-09-07 15:30:13

    За програмою компенсацій за пошкоджене бойовими діями житло "єВідновлення", українцям вже виплатили перший мільярд гривень. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

    За даними міністерства, в рамках програми компенсацій вже отримали виплати 12 146 українців, які звернулися за допомогою. Загальна сума виплат становить понад мільярд гривень, які призначені для відновлення пошкоджених під час російських обстрілів квартир і будинків.

    Усього більше 41 тисячі осіб подали заявки на отримання компенсації від держави. Найбільше заяв було подано з територій, що перебували під окупацією або розташовані поблизу кордону з Росією.

    Серед лідерів за кількістю поданих заяв та отриманих виплат виділяються такі громади:

    Харківська область (7 тисяч заяв);
    Ірпінська область (3 тисяч заяв);
    Ізюмська область (1,6 тисяч заяв);
    Миколаївська область (1,3 тисяч заяв);
    Балаклійська область (1,3 тисяч заяв).

    Віцепрем’єр з відновлення та міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков підкреслив, що процес від подачі заявки до безготівкового розрахунку максимально цифровізований, алгоритм роботи комісій органів місцевого самоврядування прописаний із чітким чек-листом вартості робіт та будматеріалів. У разі виникнення питань або проблем заявник завжди може звернутися до Урядового контактного центру 1545.

    Зазначимо, що понад третина (35%) отримувачів компенсації за програмою єВідновлення - це люди старше 60 років, а найдорожчі одержувачі цієї допомоги - три жінки, яким виповнилося неймовірні 97 років з Київщини та Миколаївщини.

    Зараз 75% усіх коштів вже витрачені на будівельні матеріали у невеликих місцевих магазинах, при цьому будівельні роботи замовлені у фізичних осіб-підприємців.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.