• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Понад 54000 дітей України вакциновано проти кору за 1,5 місяці: Звіт МОЗ

    Опубликовано: 2023-08-28 18:00:27

    Україна вже має перші результати надзвичайної кампанії з "наздоганяючої вакцинації" дітей від кору. Протягом перших півтора місяців цієї ініціативи, за даними Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ), вдалося вакцинувати понад 54 000 дітей.

    Кампанія спрямована на щеплення дітей, які пропустили планові щеплення через зміну місця проживання, тимчасовий виїзд за кордон або інші надзвичайні обставини. Відповідно до МОЗ, перше щеплення проти кору отримали 28 736 дітей у віці від 2 до 17 років, тоді як друге щеплення отримали 25 503 дітей у віці від 7 до 17 років.

    За даними Центру громадського здоров'я України, найвищий рівень охоплення щепленнями проти кору серед дітей, які відставали у щепленнях, був зафіксований у Херсонській області та місті Київ. У цих регіонах діти були успішно щеплені високими темпами. У той час як найнижчий рівень охоплення був зафіксований у Чернігівській, Одеській та Вінницькій областях, де недостатньо дітей відновили свої щеплення.

    Представники МОЗ підкреслюють важливість таких кампаній для забезпечення колективного імунітету та запобігання поширенню кору, особливо серед дітей. Вакцинація залишається найефективнішим засобом контролю над інфекційними хворобами, ініціативи як ця допомагають захистити майбутнє покоління від серйозних ускладнень, пов'язаних з корою.

    Для багатьох батьків та дітей ця кампанія стала можливістю забезпечити своє здоров'я та безпеку через вакцинацію. МОЗ продовжує працювати над збільшенням обізнаності громадськості та підтримує вакцинаційні ініціативи для забезпечення безпеки всього населення України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.