• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Угода між Україною та Литвою: Взаємне визнання водійських посвідчень

    Опубликовано: 2023-08-17 14:30:01

    На щотижневому засіданні, що відбулося вівторок, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про затвердження угоди між Україною та Литвою стосовно взаємного визнання та обміну національних водійських посвідчень. Ця угода була прийнята на завершальному етапі травня місяця та отримала зелене світло від обох держав.

    Як інформує видання "Європейська правда", цю новину підтвердив представник уряду в Верховній Раді України Тарас Мельничук.

    Сутність угоди полягає в тому, що Україна та Литва взаємно визнаватимуть та обмінюватимуть національні посвідчення водія відповідно до принципу взаємності. Додаткові іспити для отримання водійського посвідчення в іншій державі більше не потрібні.

    Також угода передбачає встановлення відповідності між категоріями водійських посвідчень обох держав, а також механізм підтвердження видачі посвідчення водія для подальшого обміну. Про це також додав представник уряду.

    Спрощення обміну посвідчень водія України та Литви було попередньо домовлено на початку травня, а в кінці цього місяця угоду підписали міністри внутрішніх справ обох держав. Такий крок сприяє поліпшенню взаєморозуміння та зручності для водіїв обох країн.

    Слід зазначити, що раніше Польща також розширила можливості використання українських документів, що дають змогу брати участь у дорожньому русі на її території.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.