• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Турбота про жирну шкіру: секрети краси та догляду

    Опубликовано: 2023-08-12 07:28:16

    Жирна шкіра потребує особливої уваги і турботи, оскільки вона схильна до надмірного виділення себума. Очищення - перший крок до бездоганної шкіри. Як ефективний засіб для очищення обличчя з жирною шкірою широко застосовуються скраби і пілінги. Однак перед їх застосуванням необхідно підготувати шкіру, надавши їй м'яку основу за допомогою парової ванночки.

    Парові ванночки

    Парові ванночки корисні не тільки перед використанням скрабів і пілінгів, а й як самостійна процедура (наприклад, перед нанесенням живильного крему). Вони максимально розпарюють шкіру, розширюючи пори, зволожуючи і готуючи її. Лікувальні пари, здебільшого трав'яні, глибоко проникають у шкіру, чинячи благотворний вплив.

    Парова ванночка з материнкою і ромашкою

    Материнка і ромашка мають антисептичну і протизапальну дію, що робить їх ідеальними для жирної шкіри.

    Інгредієнти:

    1 склянка суміші трави материнки та ромашки (рівні частини)
    2 літри води
    Спосіб приготування: Заваріть суміш трав окропом і варіть на слабкому вогні до кипіння. Зніміть з вогню, дайте настоятися, потім процідіть. Готовий відвар налийте в миску і схиліться над нею, укривши голову рушником. Потримайтеся так 15-20 хвилин, потім переходьте до використання пілінгів і скрабів.

    Парова ванночка з відваром петрушки

    Петрушка - ще одна чарівна рослина для догляду за жирною шкірою.

    Інгредієнти:

    1 склянка трави петрушки
    1 склянка води
    Спосіб приготування: Залийте коріння і листя петрушки окропом і варіть на слабкому вогні 10 хвилин. Процідіть відвар, вилийте його в миску і накрийте голову рушником. Тримайтеся над парою 15-20 хвилин, потім нанесіть живильний крем або маску.

    Скраби

    Скраб із кефіром і вівсянкою

    Інгредієнти:

    0,5 склянки кефіру
    2 столові ложки вівсяних пластівців
    Спосіб приготування: Подрібніть вівсяні пластівці і залийте їх кефіром. Зачекайте 5 хвилин, поки пластівці не розм'якнуть. Нанесіть отриману масу на шкіру обличчя, м'яко помасажуйте проблемні ділянки (ніс, підборіддя, лоб). Дайте скрабу висохнути на шкірі, потім змийте прохолодною водою.

    Пілінги

    Трав'яний пілінг із пивом

    Інгредієнти:

    0,25 склянки пива
    1 столова ложка спирту
    50 г сухої ромашки
    10 г сухого шалея
    10 г календули
    Спосіб приготування: Розімніть сухі трави і залийте їх сумішшю пива і спирту. Змочіть ватний тампон в отриманій рідині і ніжно очистіть шкіру обличчя круговими рухами. Після цього вмийтеся прохолодною водою.

    Очищувальні лосьйони

    Очищувальний лосьйон із травою шавлії та звіробою

    Інгредієнти:

    1 столова ложка свіжого або сухого листя і квіток мати-й-мачухи
    1 столова ложка сухого листя шавлії
    1 чайна ложка трави і квіток звіробою
    100 мл спирту
    Спосіб приготування: Подрібніть трави, залийте їх спиртом і залиште на 5-6 днів у прохолодному місці. Протирайте обличчя лосьйоном вранці та ввечері, змочуючи ватний тампон.

    Дотримуючись цих порад, ви зможете оцінити переваги правильного догляду за жирною шкірою. Ваша шкіра стане гладкою, здоровою і сяючою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.