• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада закликає не визнавати псевдовибори на окупованих територіях

    Опубликовано: 2023-08-11 12:00:53

    Депутати Верховної Ради прийняли звернення до парламентарів інших країн щодо так званих "місцевих виборів", які РФ планує провести 10 вересня на окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

    За словами народного депутата Олексія Гончаренка, за проєктом постанови №9581 проголосували 287 народних депутатів.

    Звернення містить наступні пункти:

    Заклик до міжнародних організацій та урядів світу не визнавати легітимність будь-якого виборчого органу РФ, якщо на ньому з'являться "представники" з окупованих територій.
    Заклик не допускати участі делегацій органів влади Росії будь-якого рівня у діяльності міжнародних організацій та їхніх парламентських структур.
    Визнати, що незаконні дії Росії підтверджують неможливість проведення мирних переговорів до виведення російських окупаційних військ з території України.
    Підтримка кримінального переслідування осіб, які брали участь у організації незаконних виборів, агітували, балотувалися, спостерігали чи інакше брали участь у незаконному виборчому процесі, організованому російською окупаційною владою.
    Олексій Гончаренко наголосив, що будь-які російські вибори на окупованих територіях України - це провокація, та закликав світ не визнавати представників з тих регіонів та максимально ізолювати РФ.

    Паралельно з місцевими виборами у РФ, окупанти також планують провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України.

    За повідомленнями російських ЗМІ, центрвиборчком РФ має намір провести "регіональні й місцеві вибори" 10 вересня.

    Варто відзначити, що в РФ поняття "вибори" майже відсутнє, оскільки фактична влада скупчена в руках лідера РФ Володимира Путіна, який є агресором.

    Наразі на тимчасово окупованих територіях Росія створила так звані "школи молодого виборця", спрямовані на навчання молоді фальсифікувати вибори.

    Слід підкреслити, що майже весь світ не визнав результатів "референдуму", проведеного Росією в чотирьох областях України для виправдання їх анексії.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.