• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переговори в Саудівській Аравії щодо війни: заява Китаю

    Опубликовано: 2023-08-08 16:30:00

    Міністерство закордонних справ Китаю оголосило, що переговори, які відбулися в Саудівській Аравії щодо закінчення війни РФ проти України, "допомогли зміцнити міжнародний консенсус". За повідомленням агентства Reuters, у Пекіні наголосили, що представник Китайської Народної Республіки, Лі Хуей, активно співпрацював з усіма сторонами, що беруть участь у політичному врегулюванні української кризи.

    "Лі Хуей вислуховував думки та пропозиції всіх сторін і сприяв подальшому зміцненню міжнародного консенсусу", - повідомили у китайському МЗС. Вони також додали, що присутність китайського представника була позитивно оцінена всіма сторонами, і Китай виявив повну підтримку мирних переговорів.

    Згідно з заявою, Китай збирається продовжувати зміцнювати діалог на основі своєї мирної пропозиції, яка складається з 12 пунктів, і зосередиться на будуванні взаємної довіри.

    Раніше представник Офісу президента, обізнаний з перебігом переговорів, заявив для LIGA.net, що Україна не зробила жодних уступок у "формулі миру", а більшість країн-учасниць конференції підтримали всі 10 пунктів цієї формули.

    Після зустрічі в Джидді, на якій обговорювалася війна на Сході України, була прийнята так звана "формула миру", яка стала підставою для мирних переговорів між Україною та Росією. Країни, що беруть участь у цьому процесі, активно підтримують і зміцнюють міжнародний консенсус з метою забезпечити стабільний мир на Сході Європи.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.