• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шлях до миру в Україні. Результати Саміту у Джидді

    Опубликовано: 2023-08-08 09:00:08

    Українська делегація брала участь у важливому саміті, який відбувся в Саудівській Аравії, і стала свідком одностайного підтвердження всіх учасників про можливість досягнення миру в Україні лише з повагою до її територіальної цілісності. З метою обговорення "формули миру Зеленського", було згодовано створити спеціальні робочі групи.

    Зустріч у Джидді здійснила важливий крок у напрямку практичної реалізації мирних ініціатив, які запропонувала Україна. Кожна держава-учасниця отримала унікальну можливість взяти на себе лідерську роль у глобальних зусиллях з досягнення миру.

    Більшість держав-учасниць вже визначили свою роль у реалізації окремих аспектів "Формули" і готові активно сприяти її реалізації. Змовчувати у встановленні справедливого та всеосяжного миру більше не буде місця. Сторони погодилися продовжувати працювати на різних рівнях для досягнення цілісного та стійкого розв'язання конфлікту.

    Лідерство Офісу президента, який очолив українську делегацію, графічно підкреслив Андрій Єрмак, повідомивши, що у процесі консультацій українська сторона дійшла згоди про ключові принципи, на яких базується створення справедливого та стійкого миру. У Офісі президента відзначають, що наради характеризувалися продуктивністю та відкритістю в обговоренні питань. Кожна країна мала можливість представити свої погляди, що сприяло глибшому зрозумінню позицій один одного.

    "Були різні погляди, але всі учасники підтвердили відданість принципам Організації Об'єднаних Націй, міжнародного права та повазі до суверенітету та непорушності територіальної цілісності кожної держави. Саме на цих принципах базується "формула миру" президента Зеленського, і ми детально розповіли про неї", - зауважив він.

    Пан Єрмак також підкреслив, що більшість держав-учасниць вже зробили плани щодо власного внеску у мирний процес.

    За даними італійського видання Corriere della Sera, Росію не запросили на саміт в Джидді, але вона сподівається обговорити результати консультацій з її партнерами з БРІКС, які взяли участь у зустрічі.

    Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков зазначив, що партнери з БРІКС, які прийняли участь у саміті, планують обмінятися думками та інформацією з РФ та іншими державами-учасницями БРІКС.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.