• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як відмовитися від куріння: народні засоби

    Опубликовано: 2023-08-02 06:18:10

    Куріння - шкідлива звичка, яка завдає шкоди вашому здоров'ю. Незважаючи на це, не всі курці замислюються про те, щоб позбутися цієї небезпечної залежності. Як тільки наслідки куріння не починають позначатися на здоров'ї, багато хто з них не надає цьому значення.

    Однак якщо ви вирішили, що цей негативний спосіб життя має бути покинутий, то народна медицина пропонує вам способи подолати вашу залежність.

    Настої для пиття

    Один зі способів - вживання настоїв. Змішайте по 100 г зерен вівса, ячменю, жита й проса, залийте суміш 1 л води, доведіть до кипіння й кип'ятіть 10 хвилин. Потім настоюйте суміш у термосі на ніч і пийте по 100 мл 3-4 рази на день до їди. Вживайте до появи відрази до куріння.

    Інший варіант - заварити 2 столові ложки зерен вівса 1 склянкою окропу, настояти 1 годину і пити по 0,25 склянки 4-5 разів на день протягом 3-4 тижнів.

    Також можна змішати сік лопуха з водою або картопляним соком і приймати на ніч протягом двох тижнів. Це також викличе відразу до нікотину.

    Ще один варіант - залити 1 столову ложку подрібнених зерен вівса 2 склянками теплої перевареної води, настоювати ніч і вранці прокип'ятити, пити як чай.

    Якщо змішати в рівних частинах корінь алтеї, листя мати-й-мачухи і траву материнки, залити цю суміш 0,5 л окропу і настояти, то вийде корисний засіб, який допоможе позбутися звички.

    Залийте 1 столову ложку листя евкаліпта 400 мл окропу, настоюйте годину, процідіть і додайте меду та гліцерину, приймайте по 50 мл 5-7 разів на день протягом місяця.

    Також можна приготувати відвар із суниць, звіробою, кульбаби, череди та шипшини, приймаючи його за півгодини до їди протягом місяця.

    Різні трави і рослини можуть допомогти вам впоратися зі звичкою. Наприклад, змішайте листя м'яти перцевої, бобівника трилистого і корінь валеріани лікарської, заваріть у термосі та пийте по півсклянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди.

    Подрібнена оболонка кокосового горіха або трави чебрець, богородська трава, пижмо також можуть стати заміною тютюну.

    В Індії розробили спеціальні сигарети на основі бамбука з додаванням різних трав і спецій.

    Розчини для полоскання

    Для тих, хто хоче кинути палити, народна медицина також пропонує розчини для полоскання рота. Наприклад, можна змішати листя чорної смородини, м'яти перцевої та материнки звичайної, залити окропом і використовувати для полоскання порожнини рота за бажання закурити.

    Також підійде відвар собачої кропиви, який варто прокип'ятити протягом кількох хвилин і процідити перед використанням.

    Розчин соди (1 столова ложка на 200 мл води), відвар із кореня лепехи та листя м'яти перцевої в пропорції 2:1, а також відвар із кореневищ змійовика також можуть допомогти впоратися з бажанням закурити.

    Продукти для відвикання від куріння

    Дієта також може сприяти відвиканню від куріння. Наприклад, дієта, що складається з яблук, підсушеного чорного хліба і трав'яного чаю, допоможе позбутися залежності.

    Селера, морква, кабачки, огірки та баклажани також можуть зменшити інтенсивність нікотинової залежності. Однак горох і кукурудзу краще не вживати, щоб не посилити бажання курити.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.