• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримала важливу підтримку від Хорватії

    Опубликовано: 2023-08-02 13:30:26

    Україна отримала важливу підтримку від Хорватії в усуванні наслідків військових дій на своїх територіях. Уряд Хорватії пожертвував 1 мільйон євро для гуманітарного розмінування українських сільськогосподарських земель, зокрема у регіонах, які найбільше постраждали від вибухонебезпечних залишків війни. Ця ініціатива має на меті допомогти українським фермерам повернутись до нормального життя та відновити агропродукцію на підбудові.

    Згідно з інформацією, що надійшла від Міністерства економіки України, пожертвування було здійснено українському відділенню Всесвітньої продовольчої програми ООН. У ході зустрічі делегації Хорватії з українськими представниками, був підписаний Меморандум, спрямований на обстеження сільськогосподарських земель України, очищення їх від вибухових речовин та забезпечення безпечного відновлення виробництва сільгосппродукції.

    Хорватія пожертвувала 1 мільйон євро як найбільше пожертвування Всесвітньої продовольчої програми ООН, щоб допомогти українським фермерам та сприяти відновленню регіонів, що потерпають від наслідків війни. Зазначимо, що угода про надання фінансової допомоги була укладена в рамках спільних зусиль двох країн.

    Зокрема, голова МЗС Хорватії Гордан Грліч-Радман підписав Меморандум разом із директором Всесвітньої продовольчої програми (ООН) в Україні Метью Холлінгвортом. Велика кількість сільськогосподарських земель була забруднена вибухонебезпечними речовинами під час збройних конфліктів, що стало чинником загрози для здоров'я та життя місцевих жителів.

    Зазначимо, що ця ініціатива стане допоміжним фактором у процесі відновлення роботи на сільськогосподарських землях у регіонах Харківської, Херсонської та Миколаївської областей. Наразі планується залучити українських фермерів до програми розмінування, а до кінця року уряд України планує значно збільшити кількість саперів та машин для проведення робіт із знешкодження небезпечних залишків війни на звільнених територіях, сільськогосподарських землях та лісах. Зусиллям міжнародних партнерів та українського уряду спрямовано на надання допомоги у відновленні постраждалих регіонів та забезпеченні безпечних умов для сільськогосподарської діяльності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.