• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новий керівник Народного банку Китаю був призначений на тлі сповільнення економіки країни

    Опубликовано: 2023-07-27 17:30:41

    Новий керівник Народного банку Китаю був призначений на тлі сповільнення економіки країни. 60-річний Пан Гуншен, який раніше очолював Державне валютне управління КНР та керував державними золотовалютними резервами, зайняв посаду голови центрального банку Китаю, замінивши на цій посаді І Гана, який вийшов на пенсію.

    Це вже не перший впливовий пост Пана Гуншена, оскільки на початку липня його призначили секретарем компартії в Народному банку Китаю. Тепер він буде обіймати дві найвищі посади, що дозволить йому мати значний політичний вплив на фінансову систему другої за величиною економіки світу, пише New York Times.

    Пан Гуншен має багаторічний досвід роботи в центральному банку Китаю та керівних посадах в державних китайських банках, таких як Промисловий і торговий банк Китаю (ICBC) та Сільськогосподарський банк Китаю. Він також відомий своїм скептичним ставленням до криптовалют, висловлюючи думку, що "труп біткоїна" одного разу пропливе перед нами.

    Варто зазначити, що китайський Народний банк не є незалежним регулятором, як Федеральний резерв США чи центральні банки Європи. Він підпорядковується Державній раді – уряду КНР – і має отримувати погодження перед ухваленням важливих політичних рішень, таких як встановлення процентних ставок чи управління валютним ринком.

    Це призначення відбулося на фоні сповільнення економіки Китаю, і рішення Пана Гуншена щодо подальших заходів стосовно фінансової політики країни може виявитися критичним для стабільності і розвитку економічного сектору Китаю. Досягнення гармонійної збалансованої економічної стратегії та підтримка інших країн, зокрема України, в цей час стають надзвичайно важливими для Китаю.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.