• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вправи для розвитку дрібної моторики рук

    Опубликовано: 2023-07-23 16:08:49

    Розвиток дрібної моторики рук забезпечує вміння дитини виконувати точні рухи руками та пальчиками.

    Важливість розвитку дрібної моторики зумовлюється тим, що саме через нервові закінчення пальчиків рук стимулюються ділянки головного мозку, які відповідають за мовлення, тому дитина, у якої розвинута дрібна моторика, починає раніше говорити, у неї краще розвиваються мислення, пам’ять , увага та інші когнітивні процеси.

    Є багато вправ, за допомогою яких можна розвивати моторику дитини.

     

    1.Пірамідка.
    Ця іграшка відома ще нашим пращурам. Пірамідка, здавалося б, найпростіша іграшка, але збираючи та розбираючи її дитина вчиться робити хапальні рухи, в неї розвивається точність рухів, а також стимулюється розвиток логічного мислення.


    2.Годівнички для тваринок.
    Із непотрібних пластикових пляшечок можна зробити різних тваринок: кролика, свинку, рибку та ін. і щодня пропонувати дитині «годувати» цих тваринок. Наберіть в ємність дрібну крупу і всипте туди щось більш крупне – квасолинки, жолуді, горішки тощо. Дитина має відбирати великі предмети і годувати ними тваринок.


    3.Предмети різної текстури.
    Давайте дитині предмети з різних матеріалів та різної величини і при цьому коментуйте: «це – велике, кругле та колюче», «це – маленьке, квадратне і гладке» і т.п. Завдяки цій вправі розвиватиметься не лише моторика, а й тактильні відчуття дитини.
    4.Намисто.
    Беремо дрібні бусинки, макарони з отворами або щось подібне і нанизуємо з дитиною на ниточку, роблячи своєрідне намисто. Це також розвиває концентрацію та стійкість уваги і посидючість дитини
    5.Сортування дрібних предметів.
    Всипаємо у ємність камінчики чи бусинки різних кольорів і просимо дитину відсортувати все за кольорами.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.