• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Межигір’є стане парком-пам'яткой садово-паркового мистецтва

    Опубликовано: 2023-07-18 12:30:35

    У Верховній Раді прийнято рішення про надання Межигір’ю статусу парка-пам'ятки садово-паркового мистецтва. За відповідний законопроєкт №9354 проголосували 241 депутат, ніхто не голосував проти чи не утримався.

    Згідно з рішенням, парк буде створений на площі 138,5937 гектара за рахунок земельних ділянок державної власності, наданих йому у постійне користування.

    Парк буде складатися з шести ділянок, які є власністю держави, зокрема Кабінету Міністрів, площею від 1,76 до 104,61 гектарів. Додатково, Дніпровське басейнове управління водних ресурсів вилучить дві малі ділянки з площею 0,79 та 0,92 гектара.

    Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів буде формувати спеціальну адміністрацію парку-пам'ятки і затверджувати положення про неї. Уряду доручено забезпечити ухвалення цих рішень протягом місяця з моменту набрання чинності закону, тобто з дня, наступного за днем його опублікування.

    Варто згадати, що ще 9 січня уряд Дениса Шмигаля подав законопроект №8341 щодо створення парку-пам'ятки "Межигір'я". Однак 5 червня було подано новий законопроект на заміну попередньому, а старий просили відкликати.

    На додаток до цього, ще 7 липня 2022 року уряд погодив проект указу президента щодо створення державного парку-пам'ятки "Межигір'я". Проте на практиці президент приймає рішення тільки про створення в Україні об'єктів природно-заповідного фонду зі статусом національного природного парку, і щодо "Межигір'я" Зеленський таке рішення так і не ухвалив.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.