• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому важливо розвивати творче мислення у дитини

    Опубликовано: 2023-07-17 10:28:53

    Розвиток творчості та креативності є дуже важливим у дитинстві, адже дитина у ранньому віці дуже чутлива та сприятлива для засвоєння та формування нових вмінь та навичок.


    Творчість базується на бажанні зробити щось, що ще ніким не було зроблено, або ж, переробити щось вже існуюче на краще. Інакше кажучи, творче начало в людині – це завжди прагнення вперед, до прогресу, до досконалості і, звичайно, до прекрасного. Без творчості, фантазії не можна досягти успіху в жодній галузі, оскільки саме новатори роблять прориви і рухають прогрес вперед. Відомо, що всі наукові відкриття починалися з творчих та креативних ідей.

    У дітях потрібно розвивати творче мислення та творчу уяву, креативність та здатність мислити не тільки шаблонно, а й креативно. Творче мислення може проявлятися не лише під час заняття творчістю, а й в усіх галузях.
    Розвиток творчого мислення позбавляє нас від інертності та ригідності мислення, тобто, мислення навпаки стає більш гнучким та варіабельним, і при вирішенні складних задач людина з розвинутим творчим мисленням керується не лише загальноприйнятими способами вирішення задач, а й намагається знайти нові шляхи.


    Для того, щоб розвивати творче начало в дітей, потрібно приділяти час слуханню музики, читанню казок, оповідань та віршів, малюванню, виготовленню аплікацій, відвідуванню музеїв та галерей тощо.
    Давайте дитині повною мірою проявити свою фантазію та якомога більше стимулюйте її до творчості!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.