• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 6 порад для розвитку творчого мислення у дітей

    Опубликовано: 2023-07-06 17:48:30

    І якщо ваша дитина забереться на кут зрубу і почне зображати з себе, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
     

    Людини павука, дайте йому самовиразитися!

    Важливо, щоб все, чим займається дитина, приносило йому радість.

    Нижче дані деякі поради Уни Гаварі для інших батьків.
     

    1.Не дуже захоплюйтеся покупкою іграшок!
    Чим менше куплено іграшок, тим більше дитині буде потрібно докладати своєї уяви, щоб придумувати свої ігри, завдання і заняття.
     
    2.Користуйтеся дарами природи!
    Дітям, без сумніву, подобаються іграшишки. Не потрібно відмовлятися від них зовсім. Використовуйте їх для натхнення: наприклад, якщо у дитини є іграшковий динозаврик, то запропонуйте дитині зробити для нього парк з природних матеріалів (гілочок, сучків, камінчиків і т.п.).
     
    3.Для малювання давайте дитині незвичайні матеріали!
    Запропонуйте розмалювати кольорові аркуші паперу іншого формату (а не звичного А4)і виріжете разом форми або фігури. Замість паперу дитині можна запропонувати і дерев’яні дощечки, плитки, картон, рулони туалетного паперу,ящики. Урізноманітніть і кольору, пропонуючи акрилові фарби або фарби для малювання. Натхнення можна подчерпнуть в природі або в одній з дитячих книг. «Там, де гарні ілюстрації, там і емоції. Влітку в Латгалії у нас кілька разів навіть на багато днів влаштовувався свого роду творчий табір, в якому ми працювали над однією дощечкою по годині протягом кілька днів. Кожна дитина отримує дощечку і малюнок. Дощечку спочатку треба відшліфувати і загрунтувати, а потім вже тільки братися за ескіз і малювання. Наприкінці вийшла ціла виставка, і творчі роботи після цього приємно кому-небудь і подарувати «, — розповідає У. Гаварі.
     
    4.Регулярно відвідуйте бібліотеку!
    Ви були з дитиною в «Замку світла»? Може, звичайно, статися, що спочатку чотирирічної дитини більше зацікавить ліфт, ніж книги. Бути може, в ньому росте майбутній інженер або архітектор? Діліться з дитиною своїми цінностями в естетиці та мистецтві, показуйте йому знамениті твори мистецтва і книги, привчайте його до хорошого смаку і вчіться разом з дитиною.
     
    5.Експериментуйте!
    Експериментами можна займатися на природі, спостерігаючи за навколишнім середовищем, записуючи і малюючи побачене або будинку: наприклад, можна взятися разом готувати вечерю і дати дитині пофантазувати і вибрати інгредієнти. Дай волю творчому польоту дитини — і своєму теж!
     
    6.Збирайте матеріали, якими діти змогли б скористатися!
    Завжди пам’ятайте, що вдома у вас є маленький винахідник, якому дуже знадобляться матеріали для своїх занять. Якщо ви в парку або біля моря, зберіть дарів природи…

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.