• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Анкару підтримати членство Швеції в НАТО

    Опубликовано: 2023-07-07 17:00:29

    Державний секретар США Ентоні Блінкен, у ході розмови з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом, закликав Анкару підтримати членство Швеції в НАТО перед самітом альянсу, який відбудеться наступного тижня.

    Ентоні Блінкен підкреслив під час телефонної розмови з головою МЗС Туреччини на "важливість єдності НАТО в такий критичний час".

    Він також звернувся до турецької сторони з проханням "дати добро" Швеції на вступ до Північноатлантичного альянсу, повідомив офіційний представник Державного департаменту Метью Міллер.

    Крім того, Ентоні Блінкен наголосив, що США та Туреччина мають "довгу і міцну двосторонню оборонну співпрацю", а здатність Анкари до співпраці з НАТО є пріоритетом.

    Зазначимо, що запрошення до Швеції на вступ до НАТО було оголошено в травні цього року після зустрічі міністрів оборони країн-членів альянсу. Однак, вступ країни до НАТО потребує затвердження всіма 30 членами альянсу.

    Рішення щодо підтримки вступу Швеції до НАТО з боку Туреччини є важливим, оскільки Анкара є одним із ключових членів альянсу. Підтримка від Туреччини може вплинути на рішення інших країн-членів НАТО щодо прийняття Швеції в альянс.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.