• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Великі успіхи малими зусиллями: 6 порад батькам

    Опубликовано: 2023-06-26 10:08:07

    У сучасному світі ми часто перебуваємо в пошуку швидких рішень, які будуть досягнуті меншими зусиллями. Незважаючи на те що немає готових рецептів виховання дітей і створення гармонійних стосунків у сім’ї, є кілька простих щоденних дій, які дають відмінні результати. Нам відомо елементарне правило, яке свідчить: «20% ваших дій дають 80% результату». Відповідно до цієї концепції, якщо визначити ці 20%, ви можете сфокусуватися на них і стати більш ефективним. Це стосується і виховання дітей.Наступні 6 простих дій якраз входять в ті самі 20%, які можуть допомогти нам значно посилити наш вплив і зробити відносини з дітьми більш зрозумілими і гармонійними:

    1.Читайте разом з ними.Читайте різноманітні книги, художню та наукову літературу. Це підштовхує до творчості і розширює здатність до розуміння інших людей, часів і місць. Спільне читання зі своїми дітьми — це час взаємного задоволення і навчання!


    2.Розмовляйте з ними.Слухайте їх в першу чергу. Нехай вони розкажуть вам про свої шишки та синці, перемоги і поразки. Слухайте з наміром зрозуміти, а не реагувати, критикувати або виправляти. Якщо ви вислухаєте зараз всі дрібниці, то з часом вони будуть довіряти вам і більш важливі секрети. Окрім того, поділіться своїм життям з ними. Розповідайте історії з вашого життя. Поділіться своїми історіями про те, як ви зустріли їх маму чи тата, про роботу, про гру, про друзів, про смішні моменти і навіть про боротьбу і труднощами. Недавня стаття в журналі The Atlantic розповідає про дослідження, яке показало, що таке спілкування не тільки дає можливість зміцнити прихильність, а й розвиває почуття емпатії у дітей.


    3.Грайте з ними.Це не обов’язково повинні бути довгі ігри, що віднімають купу часу. Навіть не так важливо, що саме ви робите, щоб грати з ними: скаженієте, будуєте щось, фантазуєте або просто бігаєте і стрибаєте. Гра для дітей — це основна мова, а також найбільш глибокий спосіб вчитися і виражати емоції. Це цінне і для дитячого, і для вашого серця!


    4.Показуйте свою любов.Говоріть: «Я люблю тебе». Зробіть це вашою звичкою — вітати і прощатися з дітьми, говорячи ці слова. Або придумайте інший час для того, щоб говорити їх. Потреба бути прийнятим і коханим — одна з найглибших людських потреб. Ми всі хочемо цього, і як батьки повинні дати нашим дітям відчуття прийняття і любові. Вони повинні бути впевнені, що вони улюблені і значущі. Я знаю, що ви це відчуваєте, але обов’язково скажіть їм про це! Можна зміцнювати прихильність через дотики, обійми і поцілунки. Створіть свої власні сімейні традиції, які будуть особливими для вас і ваших дітей. Можливо, це буде поцілунок метелика, або діти танцюватимуть разом з вами, стоячи на ваших ногах. У будь-якому випадку, різні люди розуміють любов по-різному, тому важливо показувати її і розповідати про неї.


    5.Їжте з ними.Сімейні вечері йдуть в минуле. Однак існують наукові дослідження, які показали, що сімейні вечері якраз є одним з кращих і найбільш ефективних способів зміцнити прихильність, поспілкуватися з родиною. У сім’ях, які збираються на сімейні вечері, як правило, менший відсоток «важких» підлітків і злочинців. Сядьте разом. Використовуйте цей час, щоб поговорити. З маленькими дітьми це може бути складно. Шум тарілок і розмов може здатися нереальним, але якщо ми твердо вирішили, що спільна вечеря — це важливо для нас, плоди проведеного разом часу будуть безцінними.


    6.Укладайте їх. Часто батьки хочуть, щоб діти швидше заснули, але вкладання може стати таким, що його все чекатимуть з нетерпінням. Виділіть час, щоб побути разом перед сном, не думайте про справи. Багато рад з попередніх пунктів цього списку можуть увійти в вечірній ритуал і подарувати нам незабутні моменти душевної близькості з дітьми.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.