• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Який тиск вважається нормальним?

    Опубликовано: 2023-06-10 17:55:34

    Що означає високий тиск?

    Високий або підвищений тиск, відомий також як артеріальна гіпертензія, вказує на те, що ваші артерії тиснуться понад нормальні значення. Тиск вимірюється двома числами: верхнім (систолічним) і нижнім (діастолічним) тиском.

    Нормальний артеріальний тиск зазвичай становить близько 120/80 мм ртутного стовпчика (мм рт.ст). Однак, якщо ваш артеріальний тиск перевищує 140/90 мм рт.ст або вище при повторних вимірах, то це вважається високим тиском.

    Високий тиск може бути наслідком різних факторів, таких як спадковість, стиль життя, харчування, рівень фізичної активності, стан здоров'я і деякі медичні умови. Надмірний тиск на стінки артерій може створювати надмірне навантаження на серце і судини, що може призвести до серцево-судинних захворювань, інсульту або інших ускладнень, як сказали e-news.com.ua експерти.

    Якщо у вас є підозра на високий тиск, важливо звернутися до лікаря для діагностики, контролю тиску і отримання належного лікування. Лікар може рекомендувати зміни у способі життя, такі як здорова харчова дієта, фізична активність, зменшення стресу, або призначити ліки для контролю тиску.

    І все ж таки, який тиск вважається нормальним?

    Нормальний артеріальний тиск зазвичай становить близько 120/80 мм ртутного стовпчика (мм рт.ст). Це вимірюється двома числами: верхнім (систолічним) і нижнім (діастолічним) тиском.

    Верхнє число, або систолічний тиск, відображає тиск в артеріях під час скорочення серця. Нижнє число, або діастолічний тиск, відображає тиск в артеріях під час відпочинку серця між скороченнями.

    Згідно інформації e-news.com.ua від лікарів, оптимальний артеріальний тиск, який вважається найбільш сприятливим для здоров'я, знаходиться нижче 120/80 мм рт.ст. Однак, враховуйте, що індивідуальні показники можуть варіюватись залежно від віку, статі, фізичного стану та інших факторів.

    Якщо ваш артеріальний тиск перевищує 140/90 мм рт.ст. або вище при повторних вимірах, то це може свідчити про високий тиск і потребує уваги та контролю з боку лікаря.

    e-news.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.