• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прем'єр Бельгії підтвердив розслідування щодо можливого використання бельгійської зброї в рф

    Опубликовано: 2023-06-06 18:00:26

    Прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо підтвердив, що бельгійське міноборони та розвідка розпочали розслідування і звернеться до України за роз'ясненнями щодо повідомлень про те, що зброя бельгійського виробництва нібито використовувалися антикремлівськими силами для боротьби з російськими військами на західному кордоні росії, передає УНН з посиланням на Reuters.

    Деталі

    У суботу газета Washington Post повідомила, що антикремлівські бійці у бєлгородській області нібито використовували тактичні машини, надані Україні Сполученими Штатами і Польщею, і мали на озброєнні гвинтівки, виготовлені в Бельгії та Чехії.

    Цитата

    "Наше міністерство оборони та його розвідувальні органи розпочали розслідування і просять надати інформацію, щоб визначити, що саме сталося", - заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр Де Кроо в ефірі бельгійської радіостанції Radio 1.

    "Європейська зброя постачається в Україну за умови, що вона буде використовуватися на українській території з метою захисту цієї території. І ми маємо суворий контроль, щоб переконатися, що це так", - сказав він.

    Де Кроо відмовився коментувати можливі наслідки, якщо ці повідомлення підтвердяться.

    "Ми не повинні забігати наперед. Але ми аналізуємо ситуацію і поставимося до цього дуже серйозно", - сказав прем'єр-міністр країни.

    Доповнення

    Як раніше повідомляв УНН, Бельгія вимагає пояснити можливе використання своєї зброї антипутінськими збройними формуваннями для рейду на бєлгородську область рф.

    Антоніна Гороховська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.