• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Посланець Сі: Китай може відправити до Європи ще одну делегацію щодо війни в Україні

    Опубликовано: 2023-06-06 17:00:06

    Китай може відправити до Європи ще одну делегацію для переговорів щодо врегулювання війни Росії проти України. Про це заявив спецпредставник країни у справах Євразії Лі Хуей, передає Reuters.

    Він аргументував це тим, що його поїздка в Європу, яка передбачала сприяння політичному врегулюванню війни, "може не призвести до якогось негайного результату".

    "Ми відчули, що існує великий розрив між позиціями обох сторін", – сказав спецпредставник Китаю.

    Лі відвідав Україну 16 та 17 травня за дорученням глави КНР Сі Цзіньпіна, яке той дав йому після телефонної розмови з Зеленським.

    18 травня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з Лі та наголосив на тому, що Україна не пристане на жодні пропозиції, які передбачають втрату територій чи заморожування конфлікту.

    Після зустрічі з президентом Володимиром Зеленським 18 травня, МЗС Китаю опублікувало звіт, в якому повідомило, що Україні та Росії "треба почати з себе" для початку мирних переговорів.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.