• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війна була неминучою: Буданов розповів, коли РФ почала підготовку до нападу

    Опубликовано: 2023-05-23 11:40:51

    Росія почала готуватися до агресії проти України ще з 2007 року, у 2014-му скористалась зручним для моментом, аби завдати першого удару, а розпочати повномасштабне вторгнення планувала в березні 2021 року.

    Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов під час інтерв’ю для спецпроєкту Дмитра Комарова “Рік. За кадром. Розвідник”.

    За його словами, якби у 2014 році нічого не трапилося, не було б анексії Криму та частини Сходу України, це все одно нічого не змінило – війна з Росією була неминучою.

    Буданов додав, що повномасштабний напад на Україну росіяни спершу планували здійснити у березні 2021 року, проте згодом знінили плани.

    "Їхні плани були викриті. Тоді було ухвалене рішення оприлюднити усі наявні матеріали західним партнерам, аби з їхньою допомогою дипломатично якось завадити нападу. Тоді це вийшло”, – зазначив начальник ГУР.

    Буданов наголосив, що попри це, росіяни так і не покинули місця дислокації, в яких почали зосереджувати війська якраз в період між лютим і березнем до квітня 2021 року

    Раніше Буданов розповідав, що російська армія використала весь свій наступальний потенціал і не здатна до серйозних атак, проте вона має потенціал для оборони.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.