• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Японія планує відкрити перший в Азії офіс НАТО: причиною стала війна в Україні

    Опубликовано: 2023-05-12 14:00:29

    Токіо веде переговори про відкриття офісу НАТО з комунікації, який стане першим в Азії такого роду. Таку заяву зробив міністр закордонних справ Японії Йосімаса Хаясі, пояснивши, що вторгнення Росії в Україну зробило світ менш стабільним.

    Про це він сказав в інтерв'ю CNN.

    "Ми вже ведемо обговорення, але жодні деталі ще не визначені", — зазначив він.

    Він підкреслив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну стало подією, наслідки якої вплинули на країни "за межами європейських кордонів". Зокрема, це змусило Японію переглянути регіональну безпеку.

    "Те, що відбувається у Східній Європі, не обмежується питанням у Східній Європі, і це безпосередньо впливає на ситуацію тут, у Тихому океані. Ось чому співпраця між нами у Східній Азії та НАТО (стає) … дедалі важливішою", — зауважив Хаясі.

    В CNN вважають, що відкриття офісу НАТО з комунікації в Японії стане значною подією для західного альянсу на тлі поглиблення геополітичних розломів і, ймовірно, може викликати критику з боку китайського уряду.

    Нагадаємо, нещодавно альянс розширився — Фінляндія стала 31-м членом НАТО. Тепер Організація Північноатлантичного договору готується прийняти Швецію. Але у Стокгольма виникли труднощі з ратифікацією членства. Питання до країни мають Туреччина та Угорщина, сторони досі шукають компроміс.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.