• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Defence Express пише, що ППО вперше змогла збити ракету Х-47 «Кинджал» над Києвом

    Опубликовано: 2023-05-05 13:48:52

    Військово-аналітичне видання Defence Express припускає, що українська протиповітряна оборона вперше змогла збити ракету Х-47 "Кинджал" над Києвом у ніч проти 4 мая. Такий висновок зроблено на основі аналізу фотографій уламків ракети, які є в розпорядженні редакції DE.

    За словами аналітиків, на знімку можна побачити носовий обтічник "зі складною формою різких переходів діаметра, який максимально схожий на ракету "Кинджал".

    Зазначається, що альтернатива у вигляді ракети Х-22 "має іншу носову частину з овальними переходами".

    Також зафіксований на фото обтічник збитої ракети відрізняється від балістичної ракети оперативно-тактичного комплексу "Іскандер", заявляють експерти.

    "На уламку видно, що він отримав ураження з пробиттям, що дозволяє оцінити товщину матеріалу, необхідного для того, щоб витримати високу температуру під час розгону до гіперзвукової швидкості. А також вказує на те, що перехоплення було досить ефективним зі знищенням бойової частини ще в повітрі", — йдеться у матеріалі.

    Defence Express заявляє, що це фото уламків збитого над Києвом Кинджала
    Військова адміністрація Києва повідомила, що внаслідок нічної атаки на столицю у трьох районах впало близько 10 уламків збитих цілей російських окупантів, а також, що ППО, "попередньо, збила балістичні цілі".

    Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат заявив, що військові поки що не можуть підтвердити удар балістичними ракетами по Києву, про що раніше написала військова адміністрація столиці.

    Дмитро Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.