• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова Зеландія збільшить підтримку України: про що йдеться

    Опубликовано: 2023-05-05 13:20:42

    Уряд Нової Зеландії оголосив про збільшення підтримки України. Про це пише The Guardian.

    Прем'єр-міністр Кріс Гіпкінс заявив, що розміщення 95 новозеландських військових, які навчають українських захисників поблизу Лондона, продовжать на рік – до 30 червня 2024.

    Також Нова Зеландія виділить трохи більше 5 млн новозеландських доларів (понад 3,1 млн доларів США) на різні ініціативи, які підтримують Україну, включаючи Гуманітарний фонд для України, Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду та Трастовий фонд для потерпілих.

    Крім того, країна запровадить додаткові санкції проти 18 юридичних та 9 фізичних осіб, які підтримують РФ.

    "На жаль, конфлікт, здається, триватиме ще деякий час. Ми та партнери-однодумці не відступимо і не дозволимо Росії нав’язати свою силу невинному народу України", – сказав Гіпкінс.

    Із березня 2022 року Нова Зеландія направила 440 військовослужбовців для підтримки України, майже 300 з яких навчали українських військових у Великій Британії.

    Нагадаємо, 24 лютого 2023 Нова Зеландія оголосила про запровадження санкцій щодо 87 громадян Росії. Цей пакет став другим за масштабом, який країна запроваджувала проти РФ.

    Артем Ющенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.